NOTA DE PREMSA – L’ajuntament de Bescanó impulsa “Dinem junts” un programa perquè cap persona gran dini sola

Aquest mes de juliol s’ha posat en funcionament el projecte Dinem junts, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Bescanó, que consisteix en que les persones  majors de 65 anys de Bescanó, puguin dinar de dilluns a divendres al Casal d’Avis.

 

El projecte té tres objectius: garantir una dieta equilibrada, crear un espai comú d’interrelació i treballar de l’autoestima personal.

Els menús, dissenyats per una dietista i un servei de càtering,  s’adapten a les necessites de cada usuari: per diabètics, baix en salt, sense gluten,  sense lactosa, tenint en compte les diferents al·lèrgies o les dificultats a l’hora de mastegar.

 

Segons Pere Lluís Garcia, alcalde de Bescanó, “Des de l’ajuntament treballem perquè cap persona del nostre municipi dini sola a casa”  Volem que la gent gran dini acompanyada i amb un ambient agradable com és el Casal d’Avis del poble”.

 

“El cost real del dinar és de 5,50€, però els usuaris només en pagaran 3 €. Aquesta diferència l’assumirà l’Ajuntament. Creiem que el programa Dinem Junts és una aposta important per cuidar de la  salut i la qualitat de vida de la nostra gent gran”, ha afirmat Garcia.

 

“La nostra voluntat és que la gent gran estigui còmoda en un espai conegut que és el  seu, i un cop acabat de dinar es puguin quedar fent el cafè,  la partida amb els companys,  xerrant, llegint el diari o participant en la gran varietat d’activitats programades al llarg de la setmana” comenta Mar Vega, regidora de Serveis Socials, Salut i Atenció a la Gent Gran.

Per anar-hi a dinar cal  tenir més de 65 anys,  estar empadronat a Bescanó i fer la inscripció al mateix Casal d’Avis. Els usuaris que s’hagin inscrits poden triar anar-hi cada dia o escollir un dia en concret, només han de trucar per confirmar el dia escollit.