NOTA DE PREMSA: L’ajuntament de Bescanó promou la retirada de les plaques franquistes

Després de més de 40 anys de la mort del dictador Francisco Franco, a Bescanó encara és possible veure algunes plaques amb simbologia del règim feixista. Per això l’Ajuntament hem decidit ajudar als propietaris a retirar-les sense cap cost.

La situació legal d’aquests símbols ha canviat arran de l’aprovació de la Llei 5/2017 d’acompanyament dels pressupostos que va modificar la Llei 18/2007 de dret a l’habitatge, on hi ha una nova disposició que obliga els propietaris i les comunitats de propietaris a retirar les plaques franquistes en el termini d’un any a comptar des de l’entrada en vigor de la llei, i aquest termini va acabar el passat 31 de març de 2018.

A més, la Llei 18/2007 de dret a l’habitatge obliga als propietaris i comunitats de propietaris a retirar les plaques col·locades a les vivendes que van disposar d’una protecció oficial i que l’han perduda pel pas del temps.

Pere Lluís Garcia, alcalde de Bescanó, assegura que La col·laboració de la ciutadania a l’hora de localitzar molts d’aquests elements ens és de gran ajuda”.

Actualment, “en compliment de la llei de la memòria històrica l’Ajuntament, tenim l’obligació de promoure la retirada de les simbologies franquistes i per facilitar-ne la retirada, ens oferim a fer-ho nosaltres mateixos sense cost per part del propietari” ha afegit Garcia.

Els propietaris que estiguin interessants en la retirada de les plaques caldrà que es posin en contacte amb les oficines municipals.