MÉS AGENTS DELS MOSSOS D’ESQUADRA PER LA ZONA DE BESCANÓ

Reunió amb el director general dels Mossos d’Esquadra per demanar més agents per a la zona de Bescanó

Representants de Bescanó, Aiguaviva, Salt, Fornells de la Selva i Vilablareix reclamem que s’ampliï la plantilla a 60 agents per cobrir una població que supera els 43.000 habitants. La trobada arriba mesos després que s’enviés una carta als representants de la conselleria d’Interior aquest darrer mes de juliol.

Representants de Bescanó, Aiguaviva, Salt, Fornells de la Selva i Vilablareix s’han reunit telemàticament amb el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, per traslladar la reivindicació d’ampliar la xifra d’agents de la comissaria de Salt. La reclamació passa per augmentar la plantilla fins als 60 policies i arriba després d’una carta signada pels alcaldes i alcaldesses amb la mateixa petició i que es va enviar a la conselleria d’Interior el mes de juliol.

Durant la trobada a la qual també ha assistit el director territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, els representants municipals han demanat “el compromís ferm per part de la direcció dels Mossos d’Esquadra per tal d’ampliar el nombre d’efectius”.

A hores d’ara la comissaria de Mossos saltenca compta amb 41 agents, una xifra que els alcaldes i alcaldesses dels municipis implicats (Xavier Vinyoles, Bescanó; Josep Pinsach, Aiguaviva; Jordi Viñas, Salt; Sònia Gràcia, Fornells de la Selva i David Mascort, Vilablareix) consideren absolutament “insuficient”.

L’alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles, recorda que “Aquesta és una reivindicació que ja fa anys que dura, i que ha de tenir una solució. Els agents dels Mossos destinats per una població de 43.000 habitants, són clarament insuficients”. En aquest sentit, els alcaldes i alcaldesses de la zona recorden que, per exemple, altres ABP com la del Pla de l’Estany està dotada de més efectius, comparativament.