DONACIÓ DE SANG

 

Aquest hivern, toca donar sang, toca rebre vida

  • Per poder mantenir les reserves de sang en un estat òptim, s’espera que cada dia entre 900 i 1000 persones vinguin a donar sang
  • A més, en totes les campanyes, els menors de 40 anys també podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os
  • Cada dia fan falta 1.100 donacions de sang per donar resposta a les necessitats dels pacients

 Des del web donarsang.gencat.cat es pot reservar cita per donar sang.

A més, tots els menors de 40 anys, podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya.

Cal que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

Sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida”, el teu gest salva moltes vides, recordem que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.

Informació relacionada

Per a què es fa servir la sang?

https://www.bancsang.net/blog/que-servir-sang/

Testimonis de persones que han necessitat sang:

https://www.moltesgracies.net/

Fotos sobre donació de sang

https://www.flickr.com/photos/bancsang/

Moltes gràcies!!!